Virta vinner British Renewable Energy Awards 

Bild: Virta.

För 18:e året i rad hölls British Renewable Energy Awards den 23 juni i London, där Virta vann guld i kategorin smarta energisystem. Priserna delas ut av Storbritanniens största branschorganisation för förnybar energi och clean tech som uppmärksammar företag, individer och projekt som är banbrytande inom branscherna för förnybar energi och clean tech.

Virta utsågs nyligen av Financal Times till ett av Europas snabbast växande företag för fjärde året i rad och vinner nu pris i Storbritannien för sina lösningar. Lösningarna möjliggör snabb övergång till emobilitet och är en katalysator för grön omställning genom att koppla samman elfordon och förnybar energiproduktion på ett kostnadseffektivt sätt.

Enligt REA-juryn ”Erbjuder Virtas digitala laddplattform och end-to-end-laddningslösning kunderna möjligheten till en snabb övergång till e-mobilitet, vilket minskar utsläppen från transporter och kopplar ihop elfordon och förnybar energiproduktion på ett kostnadseffektivt sätt.

Enligt REA-juryn ”Erbjuder Virtas digitala laddplattform och end-to-end-laddningslösning kunderna möjligheten till en snabb övergång till e-mobilitet, vilket minskar utsläppen från transporter och kopplar ihop elfordon och förnybar energiproduktion på ett kostnadseffektivt sätt. Juryn gav Virta priset för att ha den mest gedigna och innovativa lösningen genom att använda en befintlig tillgångsbas som ger fördelar för alla dess användare.”