Nyab vinner luftledningskontrakt för Boden Industrial Park

Ledningarna är avsedda att förse H2 Green Steels verksamhet med kraft. Projektet planeras att vara färdigställt senast 2025-12-31. Foto: Shutterstock/NYAB

NYAB har säkrat ett avtal för att konstruera nya luftledningar från Degerträsk till Svartbyn, där Boden Industrial Park är belägen med både stålverk och vätgasverk. Syftet med projektet är att säkerställa energiförsörjningen för H2 Green Steels anläggningar.

Kontraktet, som är en totalentreprenad, har ett värde på 122,1 miljoner kronor. Ledningarna kommer att förse stålverket och vätgasverket med nödvändig kraft för att stödja H2 Green Steels tillverkning av stål.

Byggandet av luftledningarna är en nyckelkomponent i att säkerställa tillräcklig och hållbar energiförsörjning för Boden Industrial Park. Genom att förstärka infrastrukturen för energidistribution kommer projektet att bidra till att öka effektiviteten och pålitligheten för stål- och vätgasproduktionen.

Projektet, som är på uppdrag av Vattenfall Eldistribution, är planerat att starta i juli 2024 och vara färdigställt senast 2025-12-31.