SENS har blivit medlemmar i Long Duration Energy Storage Council

Exempel på borrhålslager (BTES) för säsongslagring av både värme och kyla. Illustration: Anna Jonson, ArtAnna., SGU Statens Geologiska undersökningar.

Sustainable Energy Solutions Sweden Holding AB meddelar idag att Bolaget har blivit medlemmar i Long Duration Energy Storage Council (”LDES-rådet”). LDES-rådet tillhandahåller vägledning för regeringar, nätoperatörer och elanvändare om utbyggnaden av långvarig energilagring och medlemmarna inkluderar bland annat teknologiinovatörer, energianvändare och investerare.

Innovativa lösningar inom storskalig energilagring blir alltmer relevant i diskussionen mot en grönare och hållbarare framtid. Energieffektivisering och lagring av förnybar energi är vital pusselbit för att lyckas ställa om energisystemet och för en effektiv klimatomställning. SENS erbjuder en lösning på storskalig energilagring genom att använda sig av Bolagets Pumped Hydro Storage-teknik som lämpar sig väl för att exempelvis balansera sol- och vindkraft, genom att bygga om gamla gruvor till pumpkraftverk.

Lise Toll, VD för SENS kommenterar:

Lagring av förnybar energi är ett måste för att vi ska kunna gå över till förnybart som den nya baskraften och på så sätt kunna lämna fossila kraftkällor. Medlemskapet i LDES-rådet är intressant då vi får möjligheten att både bidra med kunskap om våra tekniker och för att vi är med och påverkar förutsättningarna för energilagringsmarknaden globalt. Dessutom ger det oss en direktkontakt med några av världens största elkonsumenter”