KE Therm öppnar ny produktionsanläggning

Örjan Sjöström, vd KE Therms.

Eftersom jakten på pålitliga energilösningar har ökat i intensitet, har intresset för fjärrvärmebranschen ökat markant. För att möta den ökande efterfrågan har fjärrvärmetillverkaren KE Therm nyligen invigt en ny produktionsenhet. Örjan Sjöström, vd på företaget, uttrycker det som: "Vi har nu för andra gången på två år vuxit ur våra lokaler."

Fram till februari 2022 ökade intresset för fjärrvärme främst på grund av klimatkrisen. Efter det kom en period med höga elpriser under vintern, vilket belyste behovet av pålitlig inhemsk energiförsörjning. Detta ledde till ökad efterfrågan på fjärrvärme. Företaget har investerat i smarta, uppkopplade fjärrvärmeanläggningar för att hjälpa kunder att effektivisera sina system. De ser digitaliseringen som ett sätt att göra svensk fjärrvärme mer effektiv och utvidga sin närvaro på internationella marknader.

KE Therm flyttade till nya lokaler i Gävle våren 2021 för att möjliggöra expansion, men blev snabbt trångbodda igen. Därför har de startat en ny produktionsenhet i Lingbo utanför Ockelbo för att tillverka kundanpassade fjärrvärmecentraler. Detta beslut grundar sig delvis på den tillgängliga produktionsytan och att det finns en kompetent arbetskraft i trakten som kan bidra till företagets tillväxt.

Företaget har haft en snabb ökning av antalet anställda, från 16 till 22 sedan 2021, och de räknar med att skapa ytterligare 15 nya jobb i Lingbo inom tre till fem år.