Ny kraft från havets vindar – Stora aktörer går in med förslag på havsbaserad vindkraft i New York

Om förslaget godkänns, kommer det att bli det största havsbaserade vindkraftsprojektet som någonsin har upphandlats i USA. Karta: Community Offshore Wind.

Nyligen lämnade RWE, National Grid och Ørsted in sina slutliga prisförslag för att bidra till att New York når sitt mål om nio gigawatt vindkraft till havs – ett viktigt steg i delstatens femte omgång för havsbaserad vindkraft.

RWE, National Grid och den danska utvecklaren Ørsted samarbetar i denna omgång och presenterade sina slutliga förslag på projekt som kan ge delstaten betydande tillskott av ren energi. Deras projekt, kallat Community Offshore Wind, omfattar hela två komma åtta gigawatt.

Största havsbaserade projektet

Om förslaget godkänns, kommer det att bli det största havsbaserade vindkraftsprojektet som någonsin har upphandlats i USA och utnyttja hela kapaciteten hos det arrenderade området på hundratjugosex tusen tunnland i New York Bight, som är ett område reserverat för havsbaserad vindkraft.

– Det här storskaliga projektet erbjuder en unik möjlighet för New York att kraftigt öka sin kapacitet för ren energi och samtidigt skapa nya ekonomiska möjligheter för familjer och arbetstagare i hela delstaten, säger Doug Perkins, president och projektledare för Community Offshore Wind.

Källa: Recharge News / Community Offshore Wind