Anders Östlund lämnar Öresundskraft efter 16 år som VD och koncernchef

Foto: Öresundskraft

Öresundskrafts VD och koncernchef, Anders Östlund, har efter 16 år på posten valt att lämna sin tjänst på egen begäran. Anders kommer att avsluta sitt uppdrag den 31 januari 2025.

– Efter 16 år som VD och koncernchef för Öresundskraft känner jag att det är rätt tidpunkt att lämna över ledarskapet, både för företagets och för min egen skull. Bolaget genomgår en viktig förändringsprocess med flera avgörande beslut som ska fattas och implementeras. Ett exempel är vår satsning på CCS-teknik, där vi planerar att fånga in koldioxid från Filbornaverket. Dessa beslut bör tas av en ny VD som kan ansvara för att genomföra dem under de kommande åren. Jag fyller 61 år i januari och ser det som ett bra tillfälle att trappa ner och fokusera mer på min egen hälsa, säger Anders Östlund.

Styrelsen uttrycker genom styrelseordförande Björn Eisner sin tacksamhet för Anders Östlunds långvariga och betydande insatser under en period av stor förändring inom energibranschen och tillägger:

– Vi är oerhört tacksamma för Anders ledarskap under så många år. Han har haft en avgörande roll i bolagets utveckling, särskilt under en tid av historiska förändringar inom energibranschen. Under hans ledning har Öresundskraft vuxit till ett framgångsrikt energiföretag med en ambitiös utvecklingsagenda, inklusive satsningar på koldioxidinfångning, vätgas, laddinfrastruktur, solenergi och innovativa energilösningar för våra kunder. Nu inleder vi rekryteringen av en ny VD och koncernchef som kommer att fortsätta driva Öresundskraft framåt till nytta för våra kunder, Helsingborgs stad, medarbetare och miljön.