Hållbara val och klimatkompensering - Renewable Swedens strategi för global energiomställning

Foto: Michael Marais / Unsplash

Att bara hantera vår egen klimatpåverkan är inte tillräckligt. Renewable Sweden är nu engagerat i att klimatfinansiera energiprojekt som syftar till att ersätta kolkraft med ren energi i utvecklingsländer.

Även om vårt konsultföretag har mycket låga koldioxidutsläpp och vår klimatpåverkan kan verka liten, är det viktigt för oss att göra vad vi kan. Genom medvetna val i vår vardag, både när det gäller inköp och vårt beteende, strävar vi efter att göra de bästa möjliga besluten.

Trots våra ansträngningar kan vi inte helt eliminera vår miljöpåverkan eller utsläpp. Vi kan inte heller ta bort den klimatpåverkan vi redan har orsakat, men genom klimatkompensering kan vi skapa värde för andra. Genom en månadsprenumeration motsvarande 11 ton CO2 per år via klimatkompensera.se bidrar vi till att utvecklingsländer kan utöka sin energiproduktion med sol- och vindkraft istället för kol. För oss som arbetar med förnybar energi i Norden är det särskilt viktigt att stödja länder som annars inte har de ekonomiska resurserna för att investera i sol- eller vindkraft.