Vinci Energies samlar kraft - Actemium utökar i Sverige

Foto: Shivendu Shukla / Unsplash

Vinci Energies globala varumärke Actemium, som är inriktat på industrin, expanderar sin verksamhet i Sverige. Från och med den 1 november 2024 ansluter sig totalt 22 affärsenheter från Eitech, INAC Process, Fiber och Elkraft samt en enhet från Emil Lundgren till Actemium.

Denna utökning innebär att Actemiums närvaro i Sverige kommer att omfatta cirka 1 050 medarbetare fördelade på 31 affärsenheter, från Helsingborg i söder till Kiruna i norr. Actemium är en del av ett globalt nätverk med över 24 400 medarbetare och 400 affärsenheter i 40 länder.

Jonas Kihlberg, Managing Director för VINCI Energies Sweden West, förklarar att sammanslagningen under varumärket Actemium kommer att gynna både befintliga och potentiella kunder samt medarbetare genom att dra nytta av den tekniska expertisen och gemensamma styrkan och erfarenheten, både nationellt och internationellt.

Trots sammanslagningen kommer strategier, affärsmodeller och tjänsteerbjudanden för de olika enheterna att förbli oförändrade, och varje enhet kommer fortsätta att erbjuda sina tjänster anpassade efter den lokala marknaden och sina egna förutsättningar.

Rob van Kaathoven, Managing Director för Vinci Energies Sweden East, betonar att varje enhet nu kommer att fokusera på att sätta sina egna lokala mål och strategier som en del av Actemium-nätverket. Målet är att vara fullt redo i november för att kunna ge ännu bättre stöd till kunder och samarbetspartners i deras projekt och framtida investeringar.