Rejlers och Stella Futura ingår partnerskap för framtida energilagring

Foto: Scott Graham / Unsplash

Rejlers har ingått ett nytt samarbetsavtal med Stella Futura, ett ledande företag inom tekniska och finansiella lösningar för energilagring. Genom detta partnerskap stärker Rejlers sin satsning på utveckling och optimering av batterilageranläggningar, vilket kommer att stödja både nuvarande och framtida elnät.

Rejlers tillhandahåller expertstjänster för hela energiförsörjningskedjan, från produktion och distribution till konsumtion. Deras tjänster inkluderar förstudier, nätutredningar, projektering, samt analyser och utredningar relaterade till energilagring. Stella Futura erbjuder sina kunder integrerade "Battery-as-a-Service"-lösningar, som omfattar en helhetslösning för teknisk, finansiell och kommersiell kompetens kopplad till flexibilitet och batterilagring.

Detta samarbete är ett betydande steg i Rejlers ambition att bidra till energiomställningen och att fortsätta vara en attraktiv partner för aktörer inom batterilagring och projektutveckling.

– Vi är mycket glada över vårt samarbete med Stella Futura. Energilagring är en avgörande komponent för att hantera de utmaningar som elnätet möter med den ökande andelen intermittent produktion från sol och vind. Genom att lagra överskottsenergi kan vi skapa en mer stabil och hållbar energiförsörjning och stödja energiomställningen, säger Finn Jonung, Affärsutvecklare på Rejlers.

– Rejlers har lång erfarenhet inom energiinfrastruktur och expertkunskap om lagringsteknologier. Vi ser detta samarbete som en viktig del för att påskynda omställningen. Med batterier kan vi skapa långsiktigt värde i energisystemet genom att stabilisera nätet, ge flexibilitet vid varierande produktion och konsumtion, minska kostsamma effekttoppar och bidra med reservkraft, säger Ulrika Tornerefelt, vd och grundare av Stella Futura.