Ledarskifte på Vattenfall - Alexander van Ofwegen blir chef för Customers & Solutions och Heat

Alexander van Ofwegen. Foto: Vattenfall

Alexander van Ofwegen har blivit utnämnd till den nya tjänsten som Senior Vice President och chef för affärsområdena Customers & Solutions och Heat på Vattenfall. Han tar över rollen efter Martijn Hagens, som nyligen blev utnämnd till Senior Vice President och chef för affärsområdet Markets från och med den 1 januari 2024. Detta är också det datum då Alexander van Ofwegen påbörjar sitt nya uppdrag.

Med en lång karriär på Vattenfall sedan han började 2001 har Alexander van Ofwegen innehaft olika chefspositioner inom organisationen. Han har en bakgrund inom maskinteknik och ekonomiförvaltning och för närvarande fungerar han som chef för affärsenheten Heat i Nederländerna samt som finansdirektör för Vattenfall N.V. i samma land.

Anna Borg, VD och koncernchef för Vattenfall, uttrycker sin glädje över att Alexander tar sig an den nya rollen och betonar hans djupa förståelse för värmeverksamheten, dess tekniska aspekter och kundperspektivet. Hon förutser att hans konstruktiva ledarstil kommer att vara avgörande för framgången inom både Customers & Solutions och Heat.

Alexander van Ofwegen själv kommenterar utmaningen med att hantera höga energipriser och övergången från fossila bränslen. Han ser fram emot att möta utmaningen att minska koldioxidutsläppen i både värmeleveransen och kundernas energianvändning.

I den nya rollen kommer Alexander van Ofwegen att rapportera direkt till Anna Borg och vara en del av Vattenfalls koncernledning. Samtidigt kommer han fortsätta att fungera som finansdirektör för Vattenfall N.V. i Nederländerna. En process för att hitta en efterträdare till Alexander van Ofwegen har redan påbörjats.

Källa: Vattenfall