Hertz säljer 20 000 elbilar och ersätter de med fler bensinbilar

Tesla vid laddning. Hertz beslut att sälja en stor del av sin elbilsflotta och investera i bilar med förbränningsmotorer markerar en viktig förändring i företagets fordonsstrategi. Foto: Arkivbild

Den amerikanska biluthyrningsjätten Hertz ändrar strategi och säljer 20 000 av sina elbilar för att istället köpa in fler bensinbilar. Detta beslut beror på de höga reparationskostnaderna för elbilarna, enligt företaget.

Hertz, som är konkurrent till Sixt, meddelade att kostnaderna för att reparera skador, särskilt på elbilar, varit höga under fjärde kvartalet. Detta har lett till beslutet att minska på antalet elbilar i företagets flotta. Företaget räknar med att skrivningarna på dessa fordon kommer att uppgå till cirka 245 miljoner dollar.

Tesla-bilar

Tidigare, i april 2022, hade Hertz planer på att köpa upp till 65 000 elbilar från Polestar, och några månader innan det hade företaget aviserat ett köp av 100 000 Tesla-bilar som skulle vara klart vid utgången av 2022.

Hertz konkurrent Sixt har också meddelat att de inte längre kommer att hyra ut Teslas elbilar på grund av svaga andrahandsvärden och har också hänvisat till högre reparationskostnader för elbilar.

Förbränningsmotorer

Denna förändring i biluthyrningsbranschen visar på de utmaningar som kan uppstå med elbilar, särskilt när det gäller kostnaderna för reparationer och underhåll.

Källa: Hertz