EU:s innovationsfond: rekordstort belopp till grön teknik

unsplash

Vi behöver en strategi som kan tillgodose dagens behov utan att faktiskt behöva kompromissa för våra kommande generationer, och det är där hållbar utveckling kommer in i bilden. Inom  hållbar utveckling kan vi prata om allting mellan de sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekterna. Vi är ute efter lösningen för en långsiktig och hållbar utveckling och faktum är att EU:s innovationsfond har beviljat ett väldigt stort belopp för grön teknik. Låt oss ta en närmare titt på detta i artikeln nedan.

Innovativa projekt och banbrytande idéer

Dagligen spenderar vi mycket tid på sociala medier och nyhetssidor, och faktum är att vi nyligen online kunde vi se en riktigt trevlig nyhet. Vilket är att den Europeiska Unionen hade beviljat hela 1,8 miljarder euro till 16 olika innovativa projekt som kommer att undvika cirka 125 miljoner ton CO2-utsläpp, under de tio första verksamhetsåren. Dessa projekt är allting från syntetiskt hållbart flygbränsle till grönt väte, så vi väntar verkligen med spänning på att få se dessa banbrytande idéer komma till liv.

 

Med hjälp av dessa innovativa projekt och banbrytande idéer kommer vi att kunna minska utsläppen av växthusgaser, vilket redan kommer föra in oss på en bättre bana inom vår hållbara utveckling.

 

Tidigare i år fick vi även ett utlåtande av Paloma Aba Garrote, från CINEA: “Det har varit en mycket viktig dag för Europa Unionens innovationsfond, där 16 nya och stora projekt beviljats understöd för sin verksamhet. Dessa 16 projekt kommer att bidra till att vi minskar utsläppen av växthusgaser i EU.”

 

Innovationsfondens bakgrund

För att kort förklara EU:s innovationsfond, är det världens största finansieringsprogram för kommersialisering och demonstration av innovativ teknik. Eftersom fonden år 2023 valde att välkomna 26 nya projekt, innebär det att innovationsfondens portfölj nu består av hela 23 olika storskaliga projekt, samt 30 småskaliga. De 16 nya projekten med innovativa idéer kommer nu få möjligheten att synas på ett helt nytt sätt, och det ska bli spännande att se hur det hela kommer att utvecklas.

Hållbarhet som privatperson

Alla kommer vi att påverkas av dessa stora projekt, trots att vi kanske inte aktivt är med och arbetar inom dem. Vi har alla möjlighet att tänka på vår egen klimatpåverkan och göra något gott.

 

Om du är intresserad av att integrera hållbarhet i ditt dagliga liv, ska du ta en titt nedan.

 

Först och främst kan man börja med att försöka använda så energisnåla apparater som möjligt samt stänga av lampor och belysning som inte används. Många av våra hushållsapparater står i standby utan att vi vet om det, vilket drar ström som har negativ miljöpåverkan.

 

Om man är en person som tar bilden till jobbet kan man se över sina vanor, och vissa dagar ta cykeln eller någon form av kollektivtrafik. Andra vardagsrutiner att tillämpa är att inte skräpa ner i naturen, återvinna produkter och använda sig av korrekt avfallshantering samt minska köttkonsumtionen.

Detta är en annons. +18, stodlinjen.se