Gamla batterier får nytt liv - Sparq och Cling Systems i gemensamt initiativ

Foto: Roberto Sorin/Unsplash

Sparq och Cling Systems har inlett ett strategiskt samarbete för att erbjuda hållbara batterilösningar till kunder i Europa. Målet är att främja återvinning och återanvändning av batterier genom att skapa möjligheter för "second-life", där gamla batterier kan få nya användningsområden.

Sparq, känt för sitt engagemang för hållbarhet och visionen att bidra till en bättre framtid, ser i Cling Systems en partner med liknande värderingar.

"Vi söker ständigt samarbeten med innovativa företag som delar vår strävan att göra positiv inverkan på vår planet. Cling Systems koncept, som syftar till att maximera varje batteris potential, är en tillgång för våra kunder i Europa," säger Olle Pihl, teknisk säljare på Sparq.

"Sparq-teamets kompetens och deras fokus på hållbara energilösningar är en bra matchning för Cling. Vi ser fram emot fördelarna som detta partnerskap kan ge ekosystemet och den ökande betydelsen av energilagring för second-life-batterier," säger David Hjelmström, försäljningsspecialist på Cling Systems.

Både Sparq och Cling Systems är optimistiska inför framtiden för hållbarhet inom batteriindustrin och noterar en ökande efterfrågan på hållbara energilösningar bland sina kunder.

Detta partnerskap markerar ett steg framåt för både Sparq och Cling Systems i deras gemensamma strävan att påverka positiva förändringar inom batteribranschen. Genom att erbjuda innovativa lösningar för återanvändning och återbruk av batterier syftar samarbetet till att hjälpa företag att minska sitt miljöavtryck och aktivt bidra till den cirkulära ekonomin.