Fyra energijättar utforskar utökat ägande i Modity

Foto: Charlesdeluvio / Unsplash

Idag har Jönköping Energi, Kraftringen Energi, Umeå Energi och Öresundskraft skrivit under ett intentionsavtal för att undersöka möjligheten att utvidga sitt ägande i energihandelsbolaget Modity.

Modity Energy Trading AB, ett Svenskt energihandelsbolag, ägs för närvarande av Kraftringen Energi och Öresundskraft. Dessa två företag ser intentionsavtalet som en chans att stärka och utveckla både Moditys och sina egna positioner på marknaden.

Genom intentionsavtalet vill de fyra bolagen gemensamt utforska framtidens energihandel med fokus på energitjänster, optimering av energitillgångar, innovation och hållbarhet. Jönköping Energi och Umeå Energi tillför värdefull expertis och resurser, vilket gör det möjligt att satsa ännu starkare på framtidens energilösningar.

- Vi är glada över att kunna forma framtidens energihandel tillsammans med Jönköping Energi och Umeå Energi. Tillsammans kommer vi att påskynda vår utveckling och fokusera på att leverera hållbara och innovativa energilösningar till våra kunder, säger Anders Östlund, VD och koncernchef för Öresundskraft.

Denna sammanslagning av resurser gör det möjligt att ytterligare utveckla smarta energitjänster, öka digitaliseringstakten och förbättra kundupplevelsen. Genom att kombin