Svenska kraftnät upphandlar visuell fastighetsdata

Metria kommer att leverera lösningar åt Svenska kraftnät genom det digitala handläggarstödet Metria Markkoll. Foto: Metria

Metria vann Svenska kraftnäts upphandling av visuell fastighetsdata. Upphandlingen har ett värde av 12,7 miljoner kronor.

Visuell fastighetsdata är ett verktyg för avtalshantering mot externa fastighetsägare vid nybyggnation av elnät, som även ska fungera i det efterföljande underhållsarbetet. Metria Markkoll har vunnit upphandlingen som kommer hjälpa Svenska kraftnät att automatisera administrativa uppgifter.

Svenska kraftnät får en lösning där stora och korrekta informationsmängder lagras, bearbetas och kopplas till fastigheter, markägare och berörda. Den digitala tjänsten Metria Markkoll skapar markavtal, värderingsprotokoll, informationsbrev och kartor snabbt och effektivt.

– Det är med stor glädje vi konstaterar att Metria har vunnit upphandlingen av Visuell fastighetsdata. När Sveriges största aktör för utbyggnad av elnätet nu väljer Metria Markkoll är det ett kvitto på att Metrias satsning att förenkla processen för markåtkomst är framgångsrik, säger Jonas Åkerman, vd på Metria.