Weland Stål och OKQ8 förena krafter i nytt solenergi-samarbete

Foto: OKQ8 Scandinavia

Weland Stål AB och OKQ8 inleder ett nytt och spännande samarbete inom solenergi, där projektet förenar Weland Ståls expertis inom solpanelsinfästningar med OKQ8:s kompletta lösningar för solcellsinstallationer.

Helen Axelsson, Director of B2B Sales på OKQ8, uttrycker sin entusiasm: "Vi är mycket glada över att samarbeta med Weland Stål. Deras infästningssystem är unika och oerhört flexibla, vilket gör det extra roligt att vi nu har genomfört en större installation med dessa på Weland Ståls egen fabrik."

På Weland Ståls fabrikstak i Ulricehamn har en omfattande solcellsanläggning installerats. OKQ8 har använt Welands egenutvecklade och innovativa låglutande infästningssystem med öst/väst-lösning. OKQ8 erbjuder skräddarsydda solenergilösningar för fastighetsbolag och företag med stora tak eller markytor. Den nya anläggningen förväntas leverera upp till 1,1 megawatt vid optimala förhållanden. Detta samarbete understryker båda företagens engagemang för hållbarhet och förnybar energi.

Jens Helgesson, inköpsansvarig på Weland Stål AB, påpekar: "Vårt låglutande system kan anpassas efter olika tak och behov. Denna flexibilitet inom ett och samma system gör oss unika på marknaden."

Weland Stål har länge varit leverantör av solpanelsinfästningar till OKQ8. Det nya samarbetet har nu resulterat i installationen av solpaneler på Weland Ståls stora fabrikstak i Ulricehamn, där OKQ8 tillhandahåller det kompletta konceptet och Weland Stål bidrar med sina egenutvecklade och tillverkade infästningssystem.