Luleå Energi får utmärkelse för årets HR-chef

Pressbild: Luleå Energi

Katharina Frank från Luleå Energi har utsetts till Årets HR-chef 2024, vilket offentliggjordes under Karriärföretagens prisutdelning den 9 oktober. Under evenemanget på Berns i Stockholm delades priser ut för bland annat Årets karriärföretag och Årets vd.

"Det känns helt otroligt! Jag är stolt över att andra ser och värdesätter mitt arbete. Men ärligt talat, det här är inget jag har åstadkommit ensam. Det är tack vare alla fantastiska kollegor jag har och det stöd jag alltid får från min arbetsgivare. Det här är en prestation vi har uppnått tillsammans," säger Katharina Frank, HR- och hållbarhetschef på Luleå Energi.

Sedan 2011 har Karriärföretagen årligen presenterat Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Förra året utsågs Luleå Energi till Karriärföretag 2023, och i år tilldelas Katharina Frank titeln som Årets HR-chef. Hon har arbetat med koncernens kultur, personalutveckling och arbetsgivarvarumärke i över 15 år.

Karriärföretagens motivering:

Katharina Frank på Luleå Energi har med stort engagemang utvecklat företagets HR-arbete. Hennes strategiska insatser har skapat en arbetsmiljö som gynnar medarbetarnas utveckling och trivsel. Katharina har framgångsrikt implementerat initiativ som stärker företagskulturen, förbättrar kommunikationen och stödjer karriärutvecklingen. Hennes fokus på både personlig och professionell utveckling har bidragit till att bygga en stark och sammanhållen arbetsplats. Karriärföretagen är därför stolta över att nominera Katharina Frank till Årets HR-chef 2024.