Pär Kaller avgår som VD för Bixia

Pär Kaller, affärsområdeschef Elhandel Foto: Crelle

Pär Kaller beslutar att avsluta sin roll som verkställande direktör för elhandelsbolaget Bixia med omedelbar verkan. Rekryteringsprocessen för att hitta hans efterträdare påbörjas omedelbart, och en tillfällig vd kommer att utnämnas inom en snar framtid. Under tiden kommer bolaget att ledas av vice vd Magnus Reitersjö.

 

Pär Kaller har varit ledare för Bixia, ett helägt dotterbolag till Tekniska verken i Linköping, i nästan sju år. Under denna tid har han och hans team lyckats vända ett betydande negativt resultat till en betydande positiv utveckling. Pär Kaller har också varit chef för affärsområdet Elhandel inom Tekniska verken-koncernen och har ingått i koncernledningsgruppen.

Styrelseordföranden för Bixia och tillika tillförordnad VD för Tekniska verken-koncernen, Klas Gustafsson, riktar ett stort tack till Pär Kaller för hans värdefulla insatser. Han betonar hur Pär framgångsrikt har navigerat Bixia genom det föränderliga energilandskapet och positionerat företaget starkt för att möta utmaningarna i en hållbar och resurseffektiv framtid.

Beslutet att avsluta Pär Kallers anställning grundar sig på att han känner att det inte finns fullständigt förtroende för företagsledningen inom alla delar av Bixia. Av den anledningen anser han att någon annan bör ta över ledarskapet och styra företaget framåt.

– Redan i somras hade jag, tillsammans med de fantastiska medarbetarna inom Bixia, uppnått de mål vi hade satt när jag tillträdde som VD. Jag kände mig redo att gå vidare, men jag ville ta mitt ansvar och avvakta resultatet av den pågående utredningen kring våra avtalsvillkor. Nu när utredningen är klar, anser jag att det är dags för mig att ta ett nytt ansvar genom att säkerställa ett nytt ledarskap, säger Pär Kaller.