Internationell samverkan för cybersäkerhet - Jönköping Energi deltar i Nordic Pine 24

Pressbild: Jönköping Energi

Jönköping Energi deltar i den internationella Nato-övningen Nordic Pine 24 som hålls på Elmia. Denna övning samlar deltagare från flera länder och syftar till att hantera cyberhot och försörjningsrisker för att skydda samhällsviktiga energitjänster i krissituationer. En del av övningen innefattar ett studiebesök hos Jönköping Energi.

Energisektorn är särskilt utsatt för cyberhot och påverkansoperationer som kan störa kritiska funktioner. Jönköping Energi deltar aktivt för att dela sin expertis och lära sig nya metoder för att skydda sin verksamhet och sina kunder mot sådana angrepp. Under övningen kommer realistiska scenarier att presenteras, där deltagarna får identifiera och motverka hot som kan hota el- och värmeförsörjningen.

– Cybersäkerhet är en av de största utmaningarna för energisektorn. Vi måste ständigt vara beredda att hantera dessa hot för att säkerställa en stabil energiförsörjning i alla situationer, säger Fridolf Eskilsson, vd för Jönköping Energi.

Nordic Pine 24 – en internationell samverkan Övningen, som arrangeras av Nato Science & Technology Organization, lockar deltagare från länder som Sverige, Finland, USA, Norge och Kanada. Målet är att öka förståelsen för hur cyberattacker och andra hot kan påverka energisektorn och att utveckla gemensamma strategier för att stärka cybersäkerheten. Under programmet ingår ett studiebesök hos Jönköping Energi, där deltagarna får en inblick i arbetet med säker energiförsörjning och krishantering.

Genom sitt deltagande i Nordic Pine 24 fortsätter Jönköping Energi att vara en aktiv aktör i arbetet med att stärka robusta och säkra lösningar för energisektorn, med ett särskilt fokus på att möta dagens ökande cyberhot.

b
Fridolf Eskilsson, vd för Jönköping Energi Foto: Jönköping Energi