GlobalConnect och Ystads Energi förnyar partnerskap med fokus på digitala tjänster

Pressbild: Global Connect

GlobalConnect har tecknat ett nytt avtal med Ystads Energi, som sträcker sig över tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år. Avtalet, som börjar gälla den 1 oktober 2024, innebär att GlobalConnect fortsätter som kommunikationsoperatör och ansvarar för driften och övervakningen av nätet i Ystad.

Genom detta avtal får hushållen i Ystad tillgång till internetuppkopplingar med hastigheter upp till 1000 Mbit/s från flera tjänsteleverantörer. Det nya avtalet innebär också att Ystads Energi fortsätter att förlita sig på GlobalConnect för att leverera stabila och säkra nätverkstjänster, vilket även öppnar för nya digitala tjänster inom områden som vård och omsorg.

Henrik Morén, försäljningschef på GlobalConnect, uttrycker att avtalet är en viktig milstolpe för företagets långsiktiga närvaro i regionen och ser fram emot att bidra till ökad livskvalitet och regional utveckling genom sin bredbandsplattform.

Jessica Fredson, vd på Ystads Energi, betonar vikten av att erbjuda snabb och pålitlig internetanslutning och ser fram emot att fortsätta utveckla samarbetet med GlobalConnect för att kunna erbjuda innovativa tjänster till kommunens invånare.

Implementeringen av de nya tjänsterna kommer att ske löpande under avtalsperioden.