Hållbara investeringar och elnätsutveckling på agendan för Kraftringen

Petter Duvander / Kraftringen

Hållbara investeringar, produktionsutveckling, och elnätsutbyggnad samt kompetensförsörjning är avgörande för att driva på elektrifieringen och energiomställningen. Torsdagen den 5 september kommer Kraftringen att delta i fyra seminarier under Ystad Summit 2024, där fokus kommer att ligga på energiomställningen.

För Kraftringen är det av stor betydelse att medverka i Ystad Summit. Här samlas olika aktörer för att gemensamt lyfta, diskutera och driva viktiga energifrågor. Sezgin Kadir, VD och koncernchef för Kraftringen samt ordförande för Energiföretagen Sverige, uttrycker:

- På årets Ystad Summit ser jag fram emot konstruktiva politiska samtal. Energifrågan fortsätter att vara en central del av samhällsdebatten. När vi bygger energisystem för framtida generationer krävs långsiktiga politiska beslut som stödjer omställningen. Det är viktigt att diskutera kraftvärmens villkor och dess betydelse för ett stabilt regionalt energisystem, samt de nödvändiga investeringar som behövs i elnäten för att möjliggöra elektrifiering, stärka den regionala konkurrenskraften och främja näringslivets utveckling, säger Sezgin Kadir, VD och koncernchef för Kraftringen Energi AB och ordförande för Energiföretagen Sverige.