Ny nätutvecklingsplan från Göteborg Energi - Framtida elbehov och åtgärder

Foto: Hal Gatewood / Unsplash

Göteborg Energi Nät har nu presenterat sin första preliminära Nätutvecklingsplan för perioden 2025–2034. Planen, som är öppen för samråd, redogör för hur elnätet i Göteborg behöver utvecklas och förstärkas både på kort och lång sikt för att kunna möta den växande efterfrågan från både staden och näringslivet.

– Öppenhet och samarbete är avgörande för att vi ska kunna hålla takten i den omfattande elektrifieringen som pågår inom industrin och transportsektorn. Vi vill ge alla berörda parter möjlighet att bidra med synpunkter, säger Jimmy Vylund, Avdelningschef på Göteborg Energi Nät.

I den tillgängliga nätutvecklingsplanen, som kan läsas på Göteborg Energis webbplats, beskrivs arbetet med prognoser för framtida överföringsbehov och systemets kapacitet att möta dessa krav. Göteborg Energi Nät har vidtagit åtgärder för att hantera behovet av nya anslutningar och stödja omställningen. Planen omfattar även en beskrivning av de investeringar, flexibilitetstjänster och andra verktyg som kommer att användas för att tillgodose överföringsbehoven.