Prognos pekar på rekordår för solenergi 2024

Stefan Ölander, vd på Soltech Energy. Foto: Soltech Energy

Svensk Solenergis senaste prognos indikerar att 2024 förväntas bli det näst bästa året för solenergi hittills. Med över 2 000 MWp i potentiella solparksprojekt, cirka 1 000 anställda och en omsättning på närmare 3 miljarder SEK befäster Soltech sin position som en av Nordens främsta aktörer inom solenergi. Företaget fokuserar nu på att etablera fortsatt lönsamma dotterbolag och skapa långsiktigt aktieägarvärde.

Enligt den senaste prognosen från Svensk Solenergi förväntas cirka 65 000 nya solcellsanläggningar installeras i Sverige under 2024. Trots en något lägre tillväxttakt på marknaden strävar Soltech efter att ytterligare stärka sin position.

Stefan Ölander, vd på Soltech Energy, kommenterar: "Svensk Solenergis prognos visar på stabil tillväxt, och vår styrka med en mångsidig verksamhet blir allt tydligare. Genom att expandera inom solenergi och teknik och samtidigt bevara kärnkompetenserna hos våra dotterbolag är vi väl positionerade för framtiden."

Trots den utmanande makroekonomiska situationen ser Soltech positivt på 2024 och de kommande åren. Omvandlingen av traditionella bolag till solenergiföretag pågår, och en strategisk översyn av ägandet i Gigasun (tidigare Advanced Soltech) genomförs. Med en position som ledande inom storskaliga batteriparker och över 2 000 MWp i solparksportföljen håller Soltech fast vid sin strategi med fokus på lönsamhet och organisk tillväxt.

Stefan Ölander avslutar med att betona Soltechs lednings prioriteringar: "Vår främsta fokus är kvalitet, lönsamhet och tillväxt. Vi strävar inte bara efter att utveckla våra 22 bolag utan utvärderar också kontinuerligt åtgärder som kan öka aktieägarvärdet. Vårt mål är att Soltechkoncernen inom fem år ska omsätta 8 miljarder med en lönsamhet på 10 procent."