Solör Bioenergi stärker fjärrvärme-positionen i Skåne med tre nyförvärv

Nu står det klart att Solör Bioenergi köper hundra procent av aktierna i bolagen Bjäre Biovärme AB, Munka-Ljungby Biovärme AB och Svedala Fjärrvärme AB av Bussme Energy. Fotograf: Maria G Nilsson

Solör Bioenergi har nu säkrat förvärvet av samtliga aktier i Bjäre Biovärme AB, Munka-Ljungby Biovärme AB och Svedala Fjärrvärme AB från Bussme Energy. Detta steg markerar Solör Bioenergis framsteg inom fjärrvärme och inkluderar årlig värmeproduktion på 35 GWh på tre platser i västra Skåne.

Förvärvet genomfördes i två delar; Bjäre Biovärme AB i Förslöv avslutades i december 2023, medan transaktionen för Munka-Ljungby Biovärme AB i Munka-Ljungby och Svedala Fjärrvärme AB i Svedala slutfördes tidigare denna vecka.

VD Sven Persson från Bussme Energy uttrycker nöjdhet med överlämnandet till Solör och ser dem som en passande partner för att vidareutveckla bolagen. Bussme Energy kommer fortsätta att driva anläggningarna fram till 31 december 2024.

Förvärvet inkluderar 180 kunder och en värmeproduktion på 35 GWh, samt biokolproduktion. Bussme Energy kommer fortsätta att hantera driften av anläggningarna under en övergångsperiod.

Solör Bioenergis VD, Anders Pettersson, ser positivt på förvärvet och betonar dess strategiska betydelse för att stärka företagets närvaro i södra Sverige. Han poängterar även intresset för biokolproduktion som en spännande utveckling.

Solör Bioenergi Group är en framstående aktör inom förnybar energi baserad på träbränslen, med en omfattande närvaro och verksamhet inom Sverige och Norge. Deras tjänster omfattar produktion och distribution av fjärrvärme, ånga och el samt energiåtervinning av impregnerat trä och drift av VA-anläggningar. Målet är att främja ett hållbart samhälle genom att utnyttja skogens resurser och minska koldioxidutsläpp.